A Castrol motorolaj ismertetése még egy meccsnél is rosszabb

A pasim tipikus férfi: imádja a focit és az autókat. Én meg azon nők közé tartozom, aki mindezeket ki nem állhatja. Jó kis párosítás, igaz?

Nem szoktam hisztizni az esti meccsek és a hosszú autós videók miatt, de tegnap este már kicsit tényleg besokalltam. A barátom, Álmos egy órán keresztül a castrol edge 5w30 c3 motorolajról beszélt. Álmostól megtudtam, hogy a Castrol EDGE LL 5W30 c3 olaj, képes megakadályozni a kenőfilm leépülését és mérsékelni a súrlódást, valamint hozzájárulni ahhoz, hogy a motor képes legyen a legjobb teljesítményt nyújtani. A termék megfelel a szűk illesztésekkel gyártott korszerű motorok követelményeinek, segítségével a motor teljesítménye rövid és maratoni utakon is egyaránt teljes mértékben kihasználható. A Castrol motorolajnak köszönhetően a lerakódások mérséklődnek, így a motor gázreakciója sokkal élénkebbé válik, valamint a motor tartós terhelések mellett is megőrzi kifogástalan teljesítőképességét. De a levegőbe beszélés még itt sem ért véget, Álmos még azt is elmesélte, hogy a motorolajnak köszönhetően javul a motor hatékonysága, illetve a legkülönbözőbb üzemi körülmények mellett, széles hőmérsékleti tartományban is tökéletes védelmet biztosít.

Nem tudtam mire véljem ezt a hosszas beszámolót, és hogy egyáltalán minek kell az autóba motorolaj. Utóbbira hamar megkaptam a választ a pasimtól, aki elmondta, hogy a motorolaj feladata az alkatrészek fémes érintkezésének megakadályozása. Az olaj tehát rendkívül fontos, mindenképp kell minden autóba.

A Castrol EDGE 5W-30 LL nem mindenhez alkalmazható, csak azon benzin- és dízelüzemű motorokhoz, amelyekhez a gyártó ACEA C3 minősítésű SAE 5W-30 viszkozitási osztályú motorolaj használatát ajánlja. Álmos közölte, hogy a lényeg az, hogy ez az olaj pont megfelelő a mi autónkba.

Elegem volt már ebből az időhúzásból, felszólítottam Álmost, hogy mondja végre el, mit szeretne, minek ez a sok szöveg. Ekkor nagy nehezen kinyögte, hogy Castrol motorolajat szeretne venni 12 590 forintért. Normális körülmények között kiakadtam volna az újabb drága autós cucc miatt, de annyira elegem volt a témából, hogy egyből belementem az üzletbe. A pasim persze nagyon meglepődött, majd vidáman sietett a laptopjához, amin megrendelte a terméket. Biztos nem gondolta, hogy ennyire be fog jönni az új taktikája. Egy biztos, sokkal rosszabb volt a Castrol motorolaj hosszas bemutatása, mint egy meccs megnézése.