Ezt a tippet kaptuk cégalapítási terveink valóra váltásához

A legjobb barátommal az ugyanolyan focis iskolatáska és füzetkészlet hozott össze, még valamikor ezer éve, általános iskola első osztályban. Az évek során azóta végig együtt voltunk, és persze focizni is jártunk, illetve járunk egy amatőr csapatba.

A barátság mellett jó ideje közös szakmai kapcsolatról is álmodozunk. Kb. kilencedikben találtuk ki ugyanis, hogy jó lenne létrehozni egy olyan céget, ami olyan gyerekeknek segít focimezhez, cipőhöz és labdához jutni, akiknek nem telne rá.

Idén büszkén kijelenthetjük, a közös cég már nem csak egy álom, hanem valódi, komoly terv. Tudjuk, hogyan akarjuk elintézni az ügyvezető és tulajdonos témát, megvan a kezdőtőke, sőt a cégnév is. Már csak kéne valaki, aki segít elintézni nekünk a lebonyolítás ügyeit, illetve egy székhely sem ártana.

Nemrég az edzőnk hallotta amikor a terveinkről beszélgettünk. Ő ajánlotta a https://topcegalapitas.eu oldalt. Azt mondta, a tervünk igazán méltó a megvalósításra, ez az oldal pedig segíthet elérni, hogy ne csak álom legyen.

Mivel nagyon fontos dolgokat tudtunk meg a cégalapítás feltételeiről és menetéről az oldal felkeresése után, úgy gondoltuk, veletek is megosztjuk őket. Hátha hasonló helyzetben van valamelyikőtök…

A https://topcegalapitas.eu segít a cégalapítás lebonyolításában

A Top Cégalapítás egy cégalapítással és székhelyszolgáltatással foglalkozó weboldal. Nekünk tehát azért volt mindenképpen jó tipp, mert olyan szolgáltatót ismerhettünk meg, aki nem csak a papírmunka megfelelő elintézésében tud segíteni, hanem székhelyet is tud adni leendő cégünknek.

Természetesen ha nincs szükséged székhelyszolgáltatásra, mert van saját magad által megnevezett, erre alkalmas székhelyed, akkor azzal is indíthatsz céget náluk. Ehhez csak valami formanyomtatványt kell kitöltened, amit kérés esetén készségesen elküldenek neked.

A https://topcegalapitas.eu oldal azonban nem csak akkor lehet hasznos számodra, ha már ott tartasz, mint mi, és csak egy iroda kell, ahol kezdheted a munkát. Akkor is érdemes lehet körülnézned, ha még csak fontolgatod, hogy céget indítasz, ugyanis az oldalon tájékozódhatsz arról, hogy hogyan is néz ez ki a valóságban. Megismerkedhetsz a cégalapítás 2021-re vonatkozó feltételeivel. Pontosan elolvashatod, hogy mit kell tenned a papírmunka megkezdése előtt, illetve azután , hogy aláírtad a papírokat. Emellett pedig tájékozódhatsz a cégalapítás folyamatának lépéseiről is.

Illetve az oldal csomagajánlatainak hála azt is megtudhatod, hogy a rendelkezésedre álló kezdőtőkéből várhatóan mekkora összeget kell magára a cég elindításának lebonyolítására fordítanod.

Ezt gondold át mindenképp, mielőtt céget alapítasz

A https://topcegalapitas.eu weboldalon megtalálhatod azoknak a dolgoknak a listáját, amiket mindenképpen alaposan át kell gondolnod, és meg kell tervezned, még azelőtt, hogy bármibe is komolyan belevágnál.

A legfontosabb lépés az, hogy keress fel egy könyvelőt. És tisztázd a következő dolgokat: az ügyvezető személye és az utána fizetendő járulékok, a számodra és vállalkozásod számára leginkább megfelelő cégforma kiválasztása (végigvéve az olyan dolgokat, mint az adózási feltételek stb.). Fontos az is, hogy figyelmeztesd a könyvelőt arra, hogy a sikeres cégalapításhoz postára kell adnia egy bizonyos levelet. A https://topcegalapitas.eu felhívja a figyelmedet, hogy amennyiben a könyvelő azt mondja, a postázás nem szükséges, azonnal hagyd ott, és keress másikat.

A könyvelő megtalálása mellett a következő dolgokat kell még mindenképpen átgondolnod, mielőtt belevágnál a dolgokba:

  • mi lesz a cég neve
  • hol lesz a cég székhelye (ha nem tudod, ahogy mi sem, jól jöhet a https://topcegalapitas.eu által nyújtott székhelyszolgáltatás)
  • a tevékenységi körök megválasztása
  • a jegyzett tőke megállapítása és a befizetés részletei.

Fontos: a cégalapítási folyamat után is van néhány teendő!

Igazán hálás vagyok a https://topcegalapitas.eu információiért, ugyanis – bár mindennek igyekeztünk a lehető legpontosabban utánajárni – én például nem tudtam, hogy pár dolgot azután is el kell intézni, miután az adott szolgáltatóval elindítottátok a céget. Ezek egyszerű, gyorsan elintézhető papírmunkák, ugyanakkor az elmulasztásuknak súlyos következményei lehetnek.

Az első ilyen teendő a cég bankszámlájának megnyitása, és a kezdőtőke azon történő elhelyezése. Erre a papírok aláírása után 8 napod van.

Ezen kívül – az aláírást követően 5 napon belül – be kell jelentkezned a Kereskedelmi és Iparkamarához, ahol meg kell fizetned a kamarai tagdíjat. (Ezt a lépést értelemszerűen azután érdemes megcsinálni, hogy megvan a cég bankszámlája.)

Illetve a cégalapítást követő 15. napig be kell jelentened azt a NAV-nál is. Ehhez egy egyszerű formanyomtatvány kell. Megcsinálni tehát gyors és ingyenes, elfelejteni viszont drága mulatság lehet.

Ha mindezt elintézted, indulhat a munka.

Ezek a cégalapítás feltételei 2021-ben

A https://topcegalapitas.eu oldalon megismerkedhetsz azokkal a feltételekkel is, amelyek 2021-ben egy cég megalapításához szükségesek. Itt egyáltalán nem kell nagy dolgokra számítani, de azért van néhány feltétel, aminek mindenképpen teljesülnie kell ahhoz, hogy leendő céged valóban útjára indítható lehessen.

A legfontosabb az, hogy amikor mentek aláírni a papírokat, az ügyvezetőnek, és rajta kívül mindenkinek be kell mutatnia érvényes személyi- és adóigazolványát, valamint lakcímkártyáját is. A papírokat tehát semmiképp ne felejtsétek otthon!ű

Az ügyvezetőre is vonatkoznak bizonyos feltételek. 18 életévét betöltött személynek kell lennie. Fontos, hogy ne legyen cégjogi szempontból eltiltva az ügyvezetői szerepkörtől, hogy ne legyen foglalkozástól való eltiltás alatt és az adóregisztrációjának se legyen gátja a NAV-nál. Ezen kívül rendelkezzen tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal is.

A tulajdonosra nem vonatkozik ennyi minden. Rá csupán a NAV-os tiltástól való mentesség szabálya él. Még az sem kötelező, hogy 18 éven felüli személy legyen.

Ha mindennel megvagy, a https://topcegalapitas.eu kész megadni a kezdőlükést

Nem egyszerű buli tehát az álmodozásból valódi céget varázsolni. Ugyanakkor ha a terved vagy tervetek az előbb felsorolt feltételeknek megfelel, valamint pontosan végiggondoltál minden szükséges dolgot, illetve a kezdőtőkéd is megvan, a https://topcegalapitas.eu segít meglépni az utolsó lépéseket. Illetve ha a weboldal tanulmányozása közben bármilyen kérdés merül fel benned, szívesen segítenek annak megválaszolásában. (Persze akkor, ha az a cégalapításhoz kapcsolódik.)

Az oldal háromféle csomagot kínál ahhoz, hogy elindulhasson az álmod. Választhatod a díjköteles cégalapítást saját székhellyel. Ebben az esetben ugye a székhelyért nem kell szolgáltatási díjat fizetned, viszont állnod kell a papírmunka és az ügyvéd költségeit.

Ezen kívül választhatsz két olyan csomagot, melyben a székhelyszolgáltatás árát kell kifizetned, de mivel igénybe veszed a szolgáltatást, a lebonyolítás ingyen van. A https://topcegalapitas.eu-nél kétféle székhelyszolgáltatás közül választhatsz. Ha budapesti cégről álmodsz, tőlük megkaphatod azt is, de kérhetsz újlengyeli székhellyel működő céget is, ebben az esetben pedig nem kell iparűzési adót fizetned.

Összegzés

https://topcegalapitas.eu

Nagyon hálásak vagyunk az edzőnk tippjéért. Mint a bejegyzésből is látszik, a https://topcegalapitas.eu oldalon tett virtuális kirándulásunk hihetetlenül informatív dolog volt. Azt hiszem, le kell ülnünk, és újra alaposan át kell gondolnunk mindent az új infók birtokában. Ha ezzel megvagyunk, akkor viszont tényleg belevágunk. Elindítjuk saját cégünket!