Olasz foci és nápolyi pizza – két szerelem az életben

Gyerekkorom óta nézem a Seria A-t, és gyerekkorom óta szeretem a pizzát.

És nem azért drukkolok a Napolinak, mert mert pizzából is a nápolyi az igazi, de ha már így összejött ez a két dolog az életemben, mindkettőt komolyan veszem. Nem hagyok ki meccset, de, hogy a barátnőm is élvezzen valamit az olasz-mániámból, elhatároztam, hogy profi elektromos pizzakemencét szerzek be előbb-utóbb. Azt ő is imádja, nagyon. A kedvenc hétvégi kajánk.

Találtam egy helyet, ami bár a legnagyobbak és legjobbak kedvence is, azért velem is szóba állnak: rdealer.hu. Ahogy mindenki mással, aki hozzájuk fordul. Annyira jó cuccokat lehet itt találni, hogy már nem is tudom, kontakt grill kell-e hamarabb, vagy maradjak a drágább pizzás kellékeknél? Mert utóbbiból nem csak kemence van. Sajnos elkapott a hév, hogy láttam, lehetne az embernek Cuppone Pizzaform pizzatészta nyújtója és pizzaprése, pizza előkészítő pultja, vehet olyanokat, mint a magas minőségű kelesztődoboz, vagy a pizzalapát, Mastro pizza előkészítő pult, márvány lappal, és sok egyéb hasznos dolog.

Na de, amit eredetileg néztem az a Cuppone Mantegna elektromos, egy pizzás pizzakemence. Most pedig a Milantoast kontakt grill érdekel nagyon.

Előbbiről azt írják, hogy rozsdamentes sütőtérrel rendelkezik. Hosszú technikai specifikációt is kapunk a szintén kimerítő általános leírás mellé, amiben kitérnek a rozsdamentes acélburkolatra, biztonsági termosztátra és egyebekre. Panorámás duplaüveges ajtó, beépített lámpa, tűzálló sütőfelület, sorolhatnám… És ez az eszköz tehát modern, elektromos üzemű. Nekem tetszenek ilyen téren is a hagyományostól eltérő irányvonalak, és eléggé biztosítottnak tűnik, hogy megtalálták a megoldást, hogy elektromos létére is, a jó nápolyi pizza ne különbözzön a másmilyen kemencében sütöttektől. Felhasználó visszajelzéseket, elsősorban nem magyar nyelvű felületen találtam így pár perc alatt, de meggyőzök, úgyszintén.

Főleg amúgy olyan helyeknek ajánlják (ezt hangsúlyozzák magán az rdelaer.hu-n is), amelyek szeletenként árulják a pizzát, mert egy 40-es nagy pizza fér el benne egyszerre. Nos, mi itthon kéttagú “kiscsalád” vagyunk, szóval nem kell ennél nagyobb sütő. A vállalkozásom keretein belül meg tudnék vásárolni egy ilyet, hisz a munkavégzésünk helye is itthon van, hivatalosan. A pizzát nem kell manuálisan nekünk forgatnunk benne, jól vezérelhető a kijelzőn keresztül az egész “gépezet”. Azt írják, könnyen megtanulható a használata, minden egyértelmű rajta, ami szintén nem hátrány… Hiába profiknak árulják, mi ugyebár nem vagyunk szakácsok.

A kontakt grillből, amit írtam, nagyobb a választék, mint elektromos kemencéből, ezért azokat még tovább kell olvasgatnom, hogy melyik lehetne a legjobb. Milantoastból van kicsi, nagy, dupla – utóbbi mondjuk túlzás nekünk azt hiszem. Annak a szélessége már 61 centiméter. Hosszú élettartamú fűtőelemek vannak benne, ami nekem is nagy öröm lenne, hiába vagyok “kisfelhasználó” továbbra is. Rozsdamentes acél grill lemezek… Speciális kerámia kezelés, nagyon vonz tehát mindkettő. Lehet, mégsem lesz meglepetés, inkább megkérdezem, melyiket szeretné életem párja hamarabb.

De tényleg azon gondolkodom még közben, hogy vajon hány ebből élő nagyobb konyha, étterem, sütöde tudja, hogy az Rdealernél ilyen komoly választék van, és árulnak használt dolgokat is, hosszabb garanciával ráadásul? Igen, hosszabbal azt is, ami felújított darab, nem új gyártás. Remélem tudtam jót mondani így a gazdasági válság spórolási csúcsidőszakában, mert ha valakinek, aki ebből él, mégis ilyet kell beszerezni… Hát, az Rdealer igen jó megoldásnak tűnik!