Focista apukák a Balaton közepén

Pár éve beléptem egy amatőr focicsapatba. Mind 40-es apukák vagyunk, és heti kétszer rúgjuk a bőrt. Hobbi szinten működik az egész, már senki nem akar David Beckhammé válni, és néha lehozzuk a srácainkat is, hogy ők is beszálljanak a játékba. Tizenketten vagyunk a csapatban és már nagyjából 2 éve játszunk együtt. Arra gondoltunk, hogy a közös edzéseken kívül, kéne tartani egy kis csapatépítő bulit is, hogy az edzéseken kívül is megismerjük egymást.

Vállaltam a feladatot, ezért már aznap este elkezdtem keresgélni az interneten. Beírtam a Google-be, hogy csapatépítő ötletek . Hamar rá is találtam a BalatonPro oldalára, ahol igazi pasiknak is való programokat találtam és mivel nyár közepe volt, így egészen kézen fekvő volt, hogy vízpart mellé menjünk.

Mivel nem vagyok túl kreatív, ezért különösen jól jött, hogy az oldal már egy kész csapatépítős programtárral állt elő. A rengeteg lehetőség közül a vitorlás csapatépítést választottuk, amibe beiktattunk egy kis SUP-ozást is.

A hajó Siófokról indult és egy kellemes ebéd után, mikor már kipihentük a kajakómát, megkezdtük a SUP-okkal való ismerkedést is. Miután már kellően stabilnak éreztük a dolgot, meg is kezdődhettek a játékok.

Az ügyességi feladatoknál kifejezetten még arról szóltak, hogy kinek mennyire sikerült elsajátítani a SUP-ozás kezdő rejtelmeit. Itt párokba álltunk és tulajdonképpen annyi volt a feladat, hogy minél gyorsabban fel tudj állni a SUP-on. Igaz, hogy ez eléggé gyerekjátéknak tűnik, valójában igazán mutatós borulások születtek a játék alatt. A gyorsasági játékoknál szintén párokat kellett alkotni, ahol az a csapat nyert, akik az előre elhelyezett bójákat minél hamar ki tudta kerülni. Volt még néhány játék, amit kisebb nagyobb sikerekkel végig is vittünk, majd a végén, büszkén megállapítottuk, hogy hiába a kor és a sörhas, még igenis ott vagyunk a toppon. A buli végén következett a végtelen SUP-ozás és korlátok nélküli fürdés.

Szerencsére rengeteg fotó és videó is készült az buliról, így otthon is mindenki megtudta mutatni a családnak, hogy mit is csinált pontosan apa.

Megbeszéltük a többiekkel, hogy ide még biztosan visszajövünk, és legközelebb kipróbáljuk a sárkányhajózást, az evezést és a quad túrát is. Mindenkinek csak ajánlani tudom a BalatonPro-t, aki csapatépítő ötletek után kutat.