A meccsről lemaradtam, de legalább a laptopom rendesen működik

Reményeim szerint nem én vagyok az egyetlen ember a földön, akinek nehéz összeegyeztetni az időbeosztásukat a megnézendő műsorokkal. Egészen pontosan a focimeccsekkel. Persze, egyértelmű, hogy a munka fontosabb, és a család is fontosabb, mint a meccs, de néha igen nehéz megállni, hogy ne foglalkozzunk a focival, mikor tudjuk, hogy egy nagy meccs történik éppen. Legutóbb, mikor ilyen történt velem, még csak nem is azt volt a probléma, hogy nem volt rá időm, hanem az, hogy a párom és az édesanyja befoglalták a tévét és esélyem sem volt a nagy képernyőn nézni a meccset. Kénytelen voltam egy másik megoldást keresni. Ez lett volna az, hogy az interneten nézem a tudósítást. A hangsúly a „volna” szón van, ugyanis a laptopom nem kapcsolt be. Olyan gyorsan pedig még senki sem hagyta el a házát, mint én, mikor elindultam szervizt keresni.

Az autóban kerestem rá, hol van a legközelebbi ACER márkaszerviz, ahol azonnal tudni fogják, hogyan kell kezelni a laptopom. Ebben a pillanatban nem volt időm arra, hogy azon gondolkodjak, hogy vajon elvállalják-e a gépemet. Az internet pedig ismételten elvégezte a feladatát, azonnal kidobta nekem a PCMENTOR címét. Az oldalon az első szó, amit megláttam az volt, hogy ACER számítógép javítás. Ennyi elég volt ahhoz, hogy azonnal elinduljak a budai üzlethelyiségük felé. Szerintem biztosan meglepődtek a dolgozók, mikor, mint egy félőrült, berontottam a boltba. Szerencsére nem volt előttem senki, így nem kellett várakoznom, hogy sorra kerüljek, azonnal tudtak velem foglalkozni.

De sajnos így sem tudták azonnal megcsinálni. Mint kiderült, az alaplappal volt probléma, ami miatt szét kell szedni az egész gépet, ezzel pedig óvatosan kell bánni, mert egyetlen kis hiba hatalmas gondokat okozhat. El kellett fogadnom, hogy a meccset már nem fogom látni, és a laptopom rendes működése fontosabb annál, hogy egy meccs miatt siettessem őket. Bíznom kellett a szakértelmükben, és hagyni, hogy végezzék a munkájukat. Egymagam biztosan nem tudtam volna megcsinálni, nem értek a laptopok összeszereléséhez, az ő szakértelmük azonban meglátszott a több ezer elégedett ügyféllel a hátuk mögött.

Megkérdeztem, hogy mit lehet tenni, ha az alaplap egy részét ki kell cserélni? Megnyugtattak, hogy közvetlenül a gyártóval dolgoznak együtt, így biztos forrásból fogják beszerezni az alkatrészeket, ha arra kerülne a sor, de ahhoz először be kell vizsgálniuk a gépet, mielőtt nekiállnak megcsinálni. Aggodalomra azonban semmi ok, szinte minden problémát tudnak kezelni, hamarosan visszakapom a gépem, és jobb lesz, mint új korában. És nem hazudtak, amióta elhoztam a tőlük a laptopom, nem volt vele baj. Azonnal be- és kikapcsol, minden döccenő nélkül funkcionál akár több órán keresztül. Valamint még garanciát is vállaltak érte, hogy egy éven belül nyugodtan vigyem vissza hozzájuk, azonnal megcsinálják. Ez igazán mutatja, mennyire biztosan a tudásukban, és abban, hogy helyesen javították meg a készüléket.

A márkaszervizek mindig drágák, ACER márkaszerviz sem kivétel. A PCMENTOR csapata azonban teljesen elfogadható áron javította meg a laptopomat, én pedig nem is lehetnék hálásabb a munkájukért. A meccset nem tudtam élő adásban megnézni, de legalább a laptopomat sikeresen megjavították, és azt interneten nyugodtan tudtam bepótolni a lemaradásomat anélkül, hogy a gép miatt aggódnom kellett volna.